Ciasto francuskie tniemy na paski. Na to kładziemy szynkę smarujemy musztardą i posypujemy natką pietruszki i lubczykiem.
Zwijamy to wszystko w taką roladę.
Roladę układamy w formie do pieczenia.
Przygotowujemy beszamel. Masło rozpuścić w rondelku, wsypać mąkę i pomieszać. Wlać mleko i cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) podgrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić gałką muszkatołową. Dodajemy ser jaki chcemy. W moim przypadku był to kawałek sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach i malutki kawałek Brie porwanego palcami.
Zalewamy i do piekarnika na 220oC
Pieczemy do zrumienienia.
Podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to żółte pomidory polane odrobiną oliwy, doprawione świeżo zmielonym pieprzem i posypane posiekaną, świeżą natką pietruszki.