POWRÓT DO MENU

ZROLOWANE CIASTO FRANCUSKIE POD BESZAMELEM

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie tniemy na paski. Na to kładziemy szynkę smarujemy musztardą i posypujemy natką pietruszki i lubczykiem.

Zwijamy to wszystko w taką roladę.

Roladę układamy w formie do pieczenia.

Przygotowujemy beszamel. Masło rozpuścić w rondelku, wsypać mąkę i pomieszać. Wlać mleko i cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) podgrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić gałką muszkatołową. Dodajemy ser jaki chcemy. W moim przypadku był to kawałek sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach i malutki kawałek Brie porwanego palcami.

Zalewamy i do piekarnika na 220oC

Pieczemy do zrumienienia.

Podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to żółte pomidory polane odrobiną oliwy, doprawione świeżo zmielonym pieprzem i posypane posiekaną, świeżą natką pietruszki.