Kalafior podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze ok 15-20 min z liściem laurowym i zielem angielskim.
Formę do pieczenia wysmarować masłem.
Ustawić piekarnik na 180oC.
Przygotować beszamel. W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, chwilę przesmażyć i wlać od razu całe mleko, podgrzewać do zagotowania cały czas mieszając trzepaczką, doprawić gałką muszkatołową.
Kalafior ułożyć w naczyniu, posypać połową sera startego na tarce o grubych oczkach, zalać beszamelem i posypać resztą sera.
Wstawić do piekarnika na 20 min.
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usĹ‚ugi. By mĂłc to robić prosimy, abyĹ› wyraziĹ‚ zgodÄ‚â€žĂ˘â€žË na dopasowanie treĹ›ci marketingowych do Twoich zachowaĹ„ w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czĂ„â„ËĹ›ciowo finansować rozwĂłj Ĺ›wiadczonych usĹ‚ug.
PamiĂ„â„Ëtaj, ĹĽe dbamy o TwojÄ… prywatność. Nie zwiĂ„â„Ëkszamy zakresu naszych uprawnieĹ„ bez Twojej zgody. Zadbamy rĂłwnieĹĽ o bezpieczeĹ„stwo Twoich danych. WyraĹĽonÄ… zgodÄ‚â€žĂ˘â€žË moĹĽesz cofnąć w kaĹĽdej chwili.