POWRÓT DO MENU

KALAFIOR ZAPIEKANY POD BESZAMELEM

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Kalafior podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze ok 15-20 min z liściem laurowym i zielem angielskim.

Formę do pieczenia wysmarować masłem.

Ustawić piekarnik na 180oC.

Przygotować beszamel. W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, chwilę przesmażyć i wlać od razu całe mleko, podgrzewać do zagotowania cały czas mieszając trzepaczką, doprawić gałką muszkatołową.

Kalafior ułożyć w naczyniu, posypać połową sera startego na tarce o grubych oczkach, zalać beszamelem i posypać resztą sera.

Wstawić do piekarnika na 20 min.

X

Drogi uĹĽytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam siÄ™ na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu dopasowania treĹ›ci do moich potrzeb. PrzeczytaĹ‚em(am) PolitykÄ™ prywatnoĹ›ci. Rozumiem jÄ… i akceptujÄ™.

 Tak, zgadzam siÄ™ na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu personalizowania wyĹ›wietlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treĹ›ci marketingowych. PrzeczytaĹ‚em(am) PolitykÄ™ prywatnoĹ›ci. Rozumiem jÄ… i akceptujÄ™.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.