POWRÓT DO MENU

CIASTO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

SKŁADNIKI:

Ciasto kruche:

Masa budyniowo-truskawkowa:

Ponadto:

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto kruche:

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.

Formę do pieczenia o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić ciastem i piec w temp. 180oC przez ok. 20 min.

Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier i po wystudzeniu włożyć ciasto z powrotem do formy.

Masa budyniowo-truskawkowa:

Wodę zagotować z cukrem i truskawkami, wlać rozmieszany budyń z mlekiem, zagotować i wylać na ciasto.

Wykończenie:

Boki wysypać płatkami migdałowymi.

Na ostudzoną masę wylać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki.